En una entrevista al ‘BTV notícies matí’, Mena ha presentat el 26-J com uns comicis amb dues úniques alternatives possibles: la continuïtat del PP o un govern liderat per Units Podem. Conscient que per arribar a la presidència els serà necessari el suport del PSOE, Mena ha confiat que les bases del PSOE marquin a la direcció socialista “que la via ha de ser el pacte amb Units Podem“.

El número set d’En Comú Podem ha exposat l’Ajuntament de Barcelona com a exemple que “des de la coresponsabilitat en la gestió d’un govern es poden aplicar polítiques de transformació i d’esquerres”. Mena ha destacat el “paper important” d’Ada Colau i ha destacat la gestió de les anomenades “alcaldies del canvi”: “S’ha demostrat que quan les forces del canvi arribem a responsabilitats de govern, governem millor. Per molts motius, però un de fonamental és perquè no robem.”

El grup propi, en mans de la Mesa del Congrés

Mena assegura que per a les eleccions del 26-J En Comú Podem ha fet modificacions jurídiques per poder tenir grup propi al Congrés. Ara bé, reconeix que la decisió final dependrà “de la voluntat política de la Mesa del Congrés”.