ada colau

L’exalcaldessa de Barcelona i presidenta actual del Grup Municipal de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha qualificat d’“absurda” la sentència judicial que obliga l’Ajuntament a fer marxa enrere en gran part de l’eix verd de Consell de Cent i exigeix al govern de Jaume Collboni que recorri contra la resolució judicial. “Quan un tribunal va contra el sentit comú i la defensa de la gent, té un greu problema. Nosaltres no ho permetrem“, ha dit Colau minuts després de fer-se públic el text.

En una publicació a Instagram, Ada Colau ha tirat de sarcasme per valorar la sentència: “Avui és el Dia dels Innocents?”, s’ha preguntat. Ha demanat al govern municipal actual que presenti un recurs contra la sentència en els pròxims 15 dies i defensi els veïns d’aquesta ciutat, “que volen una Barcelona més verda i saludable“.

“Aturem el negacionisme climàtic”

L’exalcaldessa ha volgut destacar que, durant el mandat anterior, el consistori va fer “el que la majoria de la població” reclama: pacificar la ciutat i reduir la contaminació. Ha rebut la notícia com una “sorpresa” i explica que Barcelona Oberta, a qui defineix com a “lobby econòmic”, va denunciar-los per “prioritzar els cotxes per damunt de la salut del veïnat”.

En aquest sentit, i davant del context actual de canvi climàtic, fa una crida a seguir implementant superilles a la ciutat i a “aturar el negacionisme climàtic”.