La iniciativa Obrim carrers ha començat el nou curs aquest dissabte amb el tall al trànsit del carrer de Sants i el carrer Gran de Gràcia, convertits en grans vies per als vianants. Però en el cas de Sants, els comerciants estan dividits. L’Eix Comercial de Creu Coberta reclama que la mesura sigui permanent, mentre que els comerciants de Sants-Badal la rebutgen.

Els comerciants de Creu Coberta la volen permanent

El cas és que entre la plaça d’Espanya i Hostafrancs, els botiguers i restauradors de l’eix comercial de Creu Coberta asseguren que la iniciativa beneficia els negocis i dinamitza la zona. Per això ja fa temps que demanen poder estendre l’Obrim carrers més dies de l’any, i fins i tot, plantegen que es mantingui en dies feiners i que la mesura sigui permanent. “Obrir carrers també és salut per als comerciants”, sostenen des de l’entitat.

A Sants-Badal rebutgen la mesura

Ara bé, més enllà d’Hostafrancs, els comerciants del carrer de Sants al barri de Sants-Badal volen posar fi a la pacificació de la via en caps de setmana. Segons Kasandra Prieto, de l’entitat Sants Establiments Units, les vendes no els van bé i la iniciativa dificulta la mobilitat dels compradors. Afirmen que molta gent va al carrer de Sants a comprar en cotxe i ja no ho fan perquè no saben on aparcar. A més critiquen que la mesura altera els recorreguts habituals dels autobusos.

Tot i els posicionaments de les entitats que agrupen els comerços de cada zona, els establiments no exhibeixen unanimitat a l’hora de valorar la iniciativa. Expliquen que convertir el carrer de Sants en una zona per a vianants afavoreix més uns negocis que no pas altres.