El Congrés dels Diputats ha de votar aquest dimarts tramitar dues ILP que generen polèmica o no. Una n’és la de la PAH, que ha aconseguit reunir 1.402.854 firmes en contra de la Llei hipotecària actual i que just la setmana passada  va presentar la proposta a la Comissió d’Economia del Congrés, que inclou implantar la dació de l’habitatge en pagament, establir un procés de moratòria de desnonaments i implantar una política de lloguers socials perquè els afectats puguin seguir vivint als seus pisos. Segurament, aquesta iniciativa legislativa popular no prosperarà perquè els populars tenen la intenció de votar-hi en contra. Des de la PAH lamenten la posició del PP, perquè diuen que no permetrà una tramitació parlamentària ni tampoc debatre una proposta ciutadana. Des de l’organització demanen al PP que reconsideri la decisió de votar-hi en contra perquè això seria “un greu insult a la democràcia”, segons ha explicat Ada Colau, representant de la PAH.

Concentracions de protesta

La PAH Barcelona ha convocat protestes davant de les seus dels partits que votin en contra d’aquesta proposta a partir de les 17 h.

Les curses de braus podrien tornar a Catalunya

L’altra ILP que es votarà al Congrés és la de considerar Bé d’Interès Cultural les curses de braus. En aquest cas, els populars hi votaran a favor i s’obrirà així la porta a celebrar curses de braus a La Monumental. La prohibició actual que va sortir del Parlament de Catalunya l’any 2010 quedarà suspesa immediatament quan les curses obtinguin aquest estatus. Les associacions catalanes protaurines van recollir l’any passat 600.000 firmes a tot l’Estat, de les quals 168.000 es van recollir a Catalunya. Si tot tira endavant, hi ha la possibilitat que per les Festes de la Mercè de 2013 hi hagi curses a La Monumental.