Si, com donen per fet els populars, la ILP prospera aquest dimarts, serà la Comissió de Cultura del Congrés la que després n’haurà de debatre i votar el contingut i les esmenes que hi aportin els diversos grups de la cambra. A continuació, passarà al Senat, i de nou al Congrés, on el ple haurà de votar definitivament si dóna llum verda al text.

 

 

La intenció del PP és enllestir-ho tot abans de setembre per tal que per la Mercè les curses de braus retornin a la ciutat. Ho va reconèixer ahir a Efe el president de la Comissió de Cultura del Congrés, Juan Manuel Albendea, el qual ha explicat que les competències sobre una festa Bé d’Interès Cultural les té l’Estat, i, per tant, es derogaria la llei aprovada pel Parlament de Catalunya. Albendea ha recordat, no obstant, que la celebració de noves curses a Barcelona “dependrà dels empresaris taurins”. El també diputat del PP per Sevilla va ser, per cert, elegit aquest dijous pregoner del Borsí Taurí de Ciudad Rodrigo, Salamanca.

La ILP ha rebut gairebé 600.000 adhesions, 100.000 més de les necessàries per poder arribar al Congrés, i compta amb el suport, no només del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, sinó també de personalitats com el premi Nobel Mario Vargas Llosa o el cantant Joaquín Sabina.

L’última cursa de braus a Barcelona va tenir lloc a La Monumental el 26 de setembre de 2011, tres mesos abans que entrés en vigor la prohibició d’aquest tipus de celebracions a tot Catalunya.