Aquest és el moment en el qual gairebé 300 persones, encapçalades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, han entrat per la força a la seu central del BBVA a la plaça de Catalunya. El seu objectiu, negociar solucions per als més de 235 casos de persones amb hipoteques que no poden pagar i que el banc vol desnonar. CARLOS MACÍAS, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Barcelona "No nos moveremos hasta que baje alguien con capacidad de decisión. Traemos más de 220 casos. Son 220 familias afectadas por los deshaucios..." Un dels moments més destacats de la jornada de protesta ha estat l'arribada de la portaveu de la plataforma, Ada Colau, que rebut una gran ovació dels manifestants per la comentada aparició que va protagonitzar aquest dimarts en la comissió del Congrés. ADA COLAU, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "El Partit Popular estava molt agressiu o després de la reunió em va fer fora i no em van voler acceptar els sobres que portava." Finalment i després de sis hores, una comissió ha pogut reunir-se amb representants de l'entitat bancària, que s'ha compromés a negociar amb tots els afectats abans de subhastar els immobles. Cap a mitja tarda, un grup dels anomenats "iaioflautes" s'han sumat a la protesta. Tot i que uns i altres han acabat marxant, ja han anunciat que les mobilitzacions no s'aturaran.

Membres de la PAH s’han reunit amb interlocutors de l’entitat bancària i han aconseguit el compromís verbal per part de l’empresa de revisar els 235 casos de famílies afectades per una hipoteca que no poden pagar. Segons la PAH els membres de l’entitat que els han atès no han volgut negociar la dació en pagament ni la condonació del deute.

Els Afectats per la Hipoteca s’han concentrat a la plaça de la Universitat i han marxat a peu fins a la plaça de Catalunya, on han entrat a la seu del BBVA. Uns 200 activistes de la plataforma han ocupat el vestíbul de l’entitat i reclamen la interlocució d’un representant del BBVA per començar a negociar els 235 casos d’afectats que asseguren que hi ha. Volen que el banc estableixi un calendari de visites per revisar un a un els casos.

Més tard els “iaioflautes” s’han unit a la protesta just davant de la seu de l’entitat.

Aquesta acció arriba hores després de la compareixença de la portaveu de la plataforma, Ada Colau, en la Comissió d’Economia del Congrés dels Diputats. Les seves declaracions, en què va qualificar de “criminal” el portaveu de l’Associació Espanyola de la Banca, Javier Rodríguez Pellitero, han provocat nombroses reaccions. La setmana que ve les demandes dels afectats per les hipoteques arribaran al Congrés dels Diputats.