La reforma del passeig de Gràcia costarà 5,7 milions d'euros, 600.000 euros més del que es va dir en la presentació del projecte el mes d'octubre. La part més gran d'aquesta partida de diners, més de dos milions d'euros, es destinarà a la remodelació de l'enllumenat. Es substituirà l'actual sistema de vapor de mercuri dels fanals, per la tecnologia LED, mantenint les actuals estructures modernistes. La següent dotació, de 2,1 milions d'euros servirà per arreglar les mitjanes del passeig i eliminar 100 places d'aparcament de la zona blava. Al seu lloc hi haurà una zona de càrrega i descàrrega per als comerços i restaurants, i aparcaments per a les motocicletes, que ara ocupen les voreres. A més s'ha previst instal·lar sensors a l'enllumenat per fer-lo més eficient, fibra òptica i nous sistemes de reg, tot plegat per gairebé 700.000 euros. Fins i tot, hi haurà punts de connexió Wi-Fi i de 4G, que costaran mig milió més. La reforma hauria d'estar llesta abans de les cites anuals més importants per al passeig de Gràcia. La Barcelona Shopping Night, que se celebra a finals de novembre, i l'encesa de llums de Nadal programada per les mateixes dates. Però perquè comencin les obres cal que l'equip de govern municipal pugui desencallar els pressupostos, encara pendents d'aprovació. I a partir d'aquí... que no es presenti cap al·legació al projecte.

L’alcalde, Xavier Trias, es va comprometre amb els comerciants del passeig de Gràcia a tirar endavant abans de la campanya de Nadal de 2013 les millores que fa anys que reclamen per rentar la cara a una de les avingudes més comercials de la ciutat (i amb el metre quadrat més car d’Europa). El bloqueig en l’aprovació del pressupost municipal podria acabar endarrerint la reforma, presentada ja a l’octubre passat, però l’equip de govern vol tenir a punt la tramitació de l’expedient urbanístic perquè, en el moment en què hi hagi acord amb els grups per tirar endavant almenys algunes inversions, la del passeig de Gràcia sigui una de les primeres a posar-se en marxa.

El projecte adoptat dimecres passat pel govern municipal -que ara haurà d’aprovar el Plenari i passar-se un mes en exposició pública perquè, qui vulgui, hi pugui presentar al·legacions- preveu una inversió total de 5,7 milions d’euros. Més de 2,3 milions aniran destinats a la remodelació de l’enllumenat: se substituirà sistema actual de vapor de mercuri per la tecnologia LED, més segura i ecoeficient, tot i que les estructures modernistes dels fanals continuaran sent les mateixes. Per acabar d’il·luminar el passeig, aquests fanals es veuran complementats amb uns altres, d’un model nou i diferent.

La segona dotació més important, de 2,1 milions d’euros, servirà per arreglar les mitjanes del passeig i eliminar-hi 100 places d’aparcament d’àrea blava. Al seu lloc, hi haurà zones de càrrega i descàrrega per als comerços i restaurants, però també aparcaments per a les motocicletes, que ara ocupen les voreres.

A més, s’ha previst instal·lar-hi sensors a l’enllumenat per fer-lo més eficient, fibra òptica i nous sistemes de reg, tot plegat per gairebé 700.000 euros. Fins i tot hi haurà punts de connexió Wi-Fi i de 4G, que costaran mig milió més.