Carlos Carrizosa, número dos de la llista de Ciutadans, ha apel·lat aquest dijous els votants del PSC perquè “siguin ells els que decideixin si volen acabar el procés” o “allargar-lo amb nous tripartits”. En aquest sentit, ha demanat a Miquel Iceta que aclareixi què farà després de les eleccions del 21 de desembre i si donarà suport a ERC o a Arrimadas “per acabar de donar carpetada al procés”.

Carrizosa ha fet aquestes declaracions en una passejada per una fira de Sant Boi del Llobregat on, precisament, Ciutadans va ser la força més votada a les eleccions al Parlament del 27 de setembre del 2015. El número dos del partit taronja ha afirmat que no vol confrontar-se amb la resta de forces constitucionalistes, però ha assegurat que “no hi ha dubte que el vot útil és el de Ciutadans”. Ho ha dit amb referència a les últimes enquestes que situen Ciutadans a un punt o menys d’Esquerra Republicana. “No és un vot per allargar el procés com podria ser el vot dels socialistes, sinó que va encaminat a acabar amb la divisió i que garanteix el final del procés”, ha assegurat Carrizosa, que considera que gràcies al Baix Llobregat, “el cinturó vermell, tornarà a ser taronja”, com va passar a les eleccions del 27-S.

Pel que fa a Catalunya en Comú – Podem, Carrizosa ha dit que “aspiren” que Xavier Domènech s’abstingui en una possible investidura d’Arrimadas com a presidenta de la Generalitat de Catalunya. “Demanaríem a Podem que acabi amb el procés” perquè “tornin les empreses, s’uneix la societat i es respectin les lleis i les nostres institucions”.