El candidat de CiU, Xavier Trias, ha demanat un posicionament dels partits polítics en contra dels actes violents perquè, ha afirmat, són “inadmissibles”. Trias considera que en el cas de ‘Ciutat morta’, en què un agent de la Guàrdia Urbana va quedar tetraplègic, “no es critica prou la violència” i ha recordat que quan es produeixen incidents problemàtics “s’ha d’actuar”.

El candidat del Partit Popular, Alberto Fernández Díaz, ha dit que envers la ‘Ciutat morta’ que planteja el documental ell proposa “una ciutat viva, que creu en la justícia, respecta els tribunals i en què les sentències s’han de complir”. El popular ha interpel·lat directament a la candidata de Barcelona en Comú quan ha dit que a Barcelona“hem patit la ciutat cremada, i els contenidors no es cremen per obra de l’Esperit Sant, senyora Colau“.

En resposta a Trias i Fernández Díaz, Ada Colau s’ha mostrat contrària a tota forma de violència i ha defensat una “ciutat líder i referent internacional dels drets civils i els drets humans”. Tot i això, ha recordat que hi ha agents de la Guàrdia Urbana que van participar en els fets del 4-F que estan a presó acusats per tortures i ha demanat que es revisin els protocols de la Guàrdia Urbana.

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, s’ha afegit al rebuig a tota forma de violència, ha lamentat les víctimes de les dues parts que van provocar els fets relatats al documental ‘Ciutat morta’ i ha defensat que s’ha de treballar per garantir la confiança amb la Guàrdia Urbana.

La protecció i la defensa del cos també ha estat part central del discurs d’Alfred Bosch, candidat d’Esquerra Republicana, que ha augurat que “podríem ser la ciutat més justa de la Mediterrània”.