Ernest Maragall

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, reconeix que va sentir tristesa per la investidura d’Ada Colau amb el suport dels vots de Manuel Valls. “Sí, vaig sentir una tristesa ben íntima per la combinació antinatura que va fer possible el govern actual”, ha escrit Maragall en un article a ‘El Periódico‘, en què carrega contra “la pèrdua de qualitat democràtica que va acompanyar la maniobra guanyadora”.

En aquesta confessió sobre aquells dies, després de guanyar les eleccions municipals, Maragall apunta, però, que la tristesa “va ser breu perquè la ciutat no es pot permetre rancors”. El dirigent republicà afirma que la posició d’ERC “és determinant” al consistori i que no seran “ni destructius ni mesells”. Per això, defensa haver reclamat un pressupost que confia assolir “ja”.

“Més ambició” contra la contaminació

En l’article, Ernest Maragall diu que en les negociacions per al pressupost, ERC ha reclamat una inversió de 50 milions d’euros per a la rehabilitació energètica de finques que alhora mobilitzi la inversió privada. “Contra el xoc climàtic demanem més ambició que titulars”, afirma Maragall, que valora que la zona de baixes emissions és bona, però “es queda curta”.

“Un govern que ni ens agrada ni ens convenç”

El dirigent d’ERC critica en l’article “l’acord de no-definició” del govern de comuns i PSC en el procés d’autodeterminació. Maragall lamenta que l’executiu municipal va néixer “gràcies a Valls i a la suma d’interessos” i afirma que “no té projecte compartit”. Per tot plegat, apunta que mantindran l’exigència a “un govern que ni ens agrada ni ens convenç”.