contenidors intel·ligents Sant Andreu

L’Ajuntament de Barcelona no preveu ampliar els contenidors intel·ligents a la ciutat en aquest mandat i deixa per a després de les eleccions municipals del 2023 continuar-ne el desplegament. El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ho ha detallat en la Comissió d’Economia, en què ha explicat que, amb l’entrada en vigor del nou contracte de neteja i el canvi de contenidors a tota la ciutat, no hi ha temps per fer-ho abans de les eleccions.

Els contenidors intel·ligents són iguals que els tradicionals, però incorporen un sistema electrònic perquè només els puguin obrir els veïns a través d’un clauer. Els primers prototips es van desplegar al gener a Sant Andreu per a la recollida de matèria orgànica després de replantejar el porta a porta. El sistema permet que qui fa més de 40 aportacions l’any pugui optar a una bonificació del 30 % en la taxa de residus. El porta a porta de Sarrià Vell també ho permet.

Tenim el compromís de continuar el desplegament després de les eleccions per millorar els indicadors de reciclatge
Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica

Quatre mesos de “treball veïnal”

Segons ha explicat Eloi Badia, el canvi de contenidors que es va iniciar al març pel nou contracte de neteja culminarà a finals d’any a tots els districtes. El regidor ha detallat que per implantar un sistema nou amb contenidors intel·ligents calen uns quatre mesos de treball amb veïns i això situaria el canvi a l’abril (en plena precampanya). Per això, ha apostat per continuar el desplegament d’aquests prototips després de les eleccions.