El govern municipal reconeix que el calendari pressiona per tenir llest el nou delfinari. Avui ha transcendit que l'Associació Europea de Mamífers Aqüàtics va posar com a límit a l'Ajuntament l'any 2018 per construir una instal·lació nova en condicions. El consistori està fent ara prospeccions arqueològiques a la futura ubicació, i preveu prendre una decisió definitiva a l'octubre. Els grups han alertat que el Zoo podria perdre els dofins si el delfinari no s'acaba a temps. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Nosaltres ho estem preparant tot perquè el nou equipament pugui estar a finals del 16, principis del 17." MONTSE SÁNCHEZ, regidora del PSC "Vostè creu que el 2017 estarà? No estarà. Si el 2017 no tenim delfinari, ens quedem sense dofins." ÓSCAR RAMÍREZ, regidor del PP "Seria una llàstima que per no posar-nos d'acord o per no tenir projecte ben definit, ens quedem sense dofins." SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "És que són vostès que diuen que això no va. Al final ho aconseguiran, que això no vagi. Al final mediàticament aconseguiran que això no vagi." JANET SANZ, regidora d'ICV-EUiA "Ara no ens pot dir que vostès volen aturar això a finals del mandat, quina barra que té de dir això. Nosaltres el que estem proposant són solucions." Tots els grups han criticat també l'estat de manteniment actual del zoo, sumat a les condicions derivades de les obres de reforma d'alguns espais. Els partits han reclamat al govern una comissió específica per parlar de la instal·lació.
Segons ha avançat la tinenta d’alcalde d’Economia i presidenta del Zoo, Sònia Recasens, actualment s’estan fent els estudis arqueològics per determinar quina de les dues propostes per ubicar-hi el delfinari és la millor: si dins el Parc de la Ciutadella o a les mateixes instal·lacions del Zoo. Un cop es tinguin els resultats, ha dit, es començarà a executar i podria estar llest, ha dit, “a finals de 2016 principis de 2017”.
Recasens ho ha explicat a instàncies d’una compareixència que ha demanat ICV-EUiA, que considera que s’estan executant els projectes del Pla estratègic del Zoo sense el suport de l’oposició. Els ecosocialistes han demanat, a més, la creació d’una comissió de seguiment específica per parlar de la instal·lació. La tinenta d’alcalde ha accedit a acceptar la creació d’aquesta comissió en un futur tot i que ha assegurat que només servirà per “aturar o alentir” el pla estratègic. Recasens ha destacat el bon estat en què es troba el parc, que any rere any creix en nombre de visitants i aporta més ingressos. A més, ha destacat el compliment “fil per randa” del pla, tant pel que fa als diferents projectes com als terminis.
La resta de partits de l’oposició han coincidit amb ICV-EUiA que el Pla estratègic s’està executant sense escoltar els suggeriments dels grups polítics, les entitats animalistes, el comitè de treballadors ni tampoc els veïns. Un d’aquests projectes és la passarel·la elevada que ha de creuar el Zoo i que el dividirà en dues parts per unir els barris de la Vila Olímpica a la Ribera per dins del Parc de la Ciutadella.
L’oposició també ha acusat el govern del mal estat de les instal·lacions dels animals, i allà on s’estan realitzant obres de millora, alerten que n’està afectant el benestar. L’oposició ha assegurat que molts espais estan bruts, que els aquàtics tenen problemes de filtració, i en d’altres no s’està fent manteniment. Sobre els treballs de remodelació que s’hi estan fent, apunten que generen estrès als animals i els altera el bioritme.