Jordi Martí, regidor de Territori i Presidència "Es troba en uns terrenys de l'Ajuntament de Barcelona que es troben en el municipi de Montcada i Reixac. Amb la novetat que aquest equipament futur no només serà municipal de l'Ajuntament de Barcelona sinó que es planteja en vocació metropolitana. Per tant, acollirem i gestionarem conjuntament en un futur l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament de Montcada i Reixac."

El conveni cerca modificar el Pla General Metropolità per establir la ubicació del CAACB a la finca de 90.000 metres quadrats del terme de Montcada i Reixac. Per això, la modificació haurà de ser aprovada primer per l’Ajuntament de Montcada i Reixac i finalment per la Generalitat.

El nou CCACB servirà per acollir temporalment animals fins que se’n pugui gestionar l’adopció, tot i que també tindrà funcions de recerca en el benestar animal i el paper integrador i terapèutic que aquests tenen. A més, es treballarà amb escoles, gent gran i determinats grups socials sobre el foment de la tinença responsable.

El conveni servirà també per millorar els barris de Vallbona (Barcelona) i Can Sant Joan (Montcada i Reixac) a través del Pla Especial de la Muntanyeta de Can Sant Joan, que millorarà la connectivitat entre els dos barris en paral·lel al rec comtal. L’Ajuntament de Barcelona destinarà 700.000 euros al Consorci Parc Natural de Collserola per posar a punt la finca on s’hi farà el CAACB, i 650.000 euros al Consorci del Besòs per elaborar els treballs per millorar la connectivitat entre els dos barris frontera.

La nova ubicació del CAACB, polèmica des de fa anys

El lloc on s’havia d’instal·lar el nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia ha estat molt discutit des que l’anterior govern municipal va acordar traslladar-lo a Montjuïc. Aquesta proposta, però, va topar amb el rebuig dels veïns, i el setembre del 2011 Xavier Trias va paralitzar el projecte quan va encapçalar el govern municipal.