ALFRED BOSCH, candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona "La perspectiva a Madrid, com a mínim fins a finals d'any, és moguda. I pot ser sí que convé que tingui allà un altaveu. Pel que fa a Esquerra, sóc la persona que té més fàcil la confrontació verbal amb Mariano Rajoy i això és possible que ho necessitem. Una altra cosa és que a partir del novembre, que efectivament podem entrar en un altre escenari, aleshores centrar-se molt en Barcelona." "Esquerra pot aconseguir governar Barcelona?" "És clar, és el que volem. No és fàcil assolir l'alcaldia de Barcelona, la prova és que no l'hem assolit mai. No és fàcil però ha deixat de ser impossible. Per tant, ara ho mirem des d'un punt de vista realista. Nosaltres entenem que hem de ser govern o alternativa. Per tant, els pressupostos, els fem nosaltres o en principi en hi oposem. Per votar uns pressupostos a l'Ajuntament de Barcelona haurem de tenir molt clar i després explicar molt bé a la gent per què els hem votat si no estàvem governant. Què en treu la ciutat, quin benefici en treuen els ciutadans a canvi d'aquest gest, vot nostre. Li demano a l'alcalde que amb això sigui clar: Que lideri també com a alcalde de la capital de Catalunya en el procés que ens ha de portar cap a la plena llibertat i la plena democràcia nacional".

Alfred Bosch ha afirmat en una entrevista al ‘BTV notícies matí’ que el partit, que mai no ha assolit l’alcaldia de la ciutat, ara es troba en un altre escenari en què l’opció és més real i “ha deixat de ser impossible”. Bosch ha assegurat que caldrà veure si els resultats de les eleccions europees en què ERC va ser la primera força a la ciutat s’extrapolen als resultats de les eleccions municipals, previstes per a la primavera de 2015.

Les desigualtats i la consulta

Bosch ha assegurat que les dues prioritats d’ERC són combatre les desigualtats que hi ha a la ciutat -segons Bosch, comparables a l’any 79, en què les diferències de rendes eren molt elevades- i també la consulta del 9-N. El candidat d’ERC a l’alcaldia ha afirmat que han de ser govern o alternativa i ho ha exemplificat amb els pressupostos: “Els fem nosaltres o en principi ens hi oposem”.

De moment no deixa l’escó

Alfred Bosch considera que ha de ser la cara visible d’ERC a Madrid i seguir exercint de portaveu del partit al Congrés, almenys fins al 9-N: “La perspectiva a Madrid com a mínim fins a finals d’any és moguda. I potser sí que convé que tingui allà un altaveu”. Segons Bosch, l’escenari i les prioritats segurament canviaran al novembre quan s’hagi de “centrar molt en Barcelona”. El candidat d’ERC a l’alcaldia ha assegurat que compta amb Oriol Amorós, que va perdre les primàries, que s’ha posat a disposició de Bosch per sumar-se al seu projecte.