JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "El meu compromís i la meva disponibilitat és amb la ciutat de Barcelona. Per mi l'amor per la ciutat i l'amor per la causa de Barcelona en principi exclou qualsevol altre responsabilitat pel que fa a partit. Jo estic centrat en la ciutat, a construir una alternativa de progrés al govern del senyor Trias."

El congrés servirà per ratificar Miquel Iceta com a nou primer secretari després de superar les primàries amb el 85% dels vots i per donar llum verda a la nova executiva, de la qual ja s’han anunciat dos noms, Àngel Ros i Núria Parlon.

Collboni estarà present en la nova executiva del partit, per la seva condició de líder socialista a l’Ajuntament de Barcelona, però ha descartat ocupar un càrrec rellevant a la direcció perquè la seva prioritat és la de centrar-se en la cursa al consistori. El líder del PSC a Barcelona creu que el partit ha d’afrontar els reptes de “reconstrucció i unitat” i ha celebrat que Miquel Iceta “estigui fent tots els passos per a aquest objectiu”.