L’exfuncionari municipal Heliodoro Lozano s’ha desvinculat davant la jutgessa de les noves falsificacions que se li atribueixen i considera que la seva imputació és un error. Lozano al·lega que quan es van tramitar els expedients, ell ja havia estat traslladat al districte de Nou Barris. L’exfuncionari va ser detingut a finals de 2009, quan era tècnic del districte de Ciutat Vella, i va ser imputat per acceptar suposadament suborns a canvi de facilitar els expedients de legalització d’apartaments turístics.

A més, també ha declarat l’enginyer Joaquín Quílez, imputat també per la seva suposada relació amb les irregularitats per la concessió de llicències d’apartaments turístics al districte de Ciutat Vella. Quílez s’ha defensat al·legant que fins a l’any 2010 la Generalitat no va regular la concessió d’aquests permisos, per la qual cosa els que es van aprovar a Barcelona anteriorment s’acollien a una altra figura de modificació d’usos.

D’altra banda, també estan citats a declarar davant del Jutjat d’Instrucció número 33, dos advocats i tres tècnics municipals més, acusats de falsificar documents per a la concessió de llicències d’una vintena d’apartaments i pensions.