Segons Balanyac, el consistori està fent tot allò que és al seu abast en l’assumpte de les llicències hoteleres: “Saber quin és el mapa real de l’oferta hotelera, l’impacte i utilitzar les vies legals i polítiques disponibles”. El subsecretari de la FAVB, a més, s’ha mostrat preocupat pel creixement hoteler dels últims anys. “L’any 2008 hi havia 480 hotels a la ciutat i al 2015, 795. Són 315 més en 7 anys. Del 2003 al 2008 només n’hi va haver 52 de nous”, ha explicat Balanyac a Barcelona FM.

Els veïns afectats pel projecte d’hotel a l’edifici Henkel també han rebut amb recança l’anunci de la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, que aquest divendres ha explicat que 51 projectes d’allotjaments turístics tiraran endavant tot i la moratòria hotelera. En una entrevista a Barcelona FM, Paco González, portaveu dels veïns afectats per l’hotel de la Henkel, ha explicat que els veïns temen que les obres puguin afectar els blocs de pisos dels voltants, que estan en procés de restauració per deficiències estructurals.

Recuperem el Niza, Gràcia cap a on vas?, l’Associació Veïnal Vila de Gràcia i l’AV Sagrada Família adverteixen que no es quedaran de braços plegats si l’hotel a l’antiga fàbrica Henkel tira endavant. González, que actua com a portaveu de les associacions agrupades en contra de l’hotel, considera que les obres podrien afectar l’estructura dels edificis dels voltants, alguns afectats per un problema similar a l’aluminosi.

“Els partits de l’Ajuntament que no estan d’acord amb la suspensió de llicències hoteleres treballen més en favor dels especuladors que dels veïns”, ha sentenciat González en una entrevista a Barcelona FM. Els veïns asseguren que si volen tirar endavant el projecte, toparan amb els veïns.