XAVIER DOMÈNECH "Hem de tornar a aplegar-nos totes i tots. Hem d'aplegar-nos totes i tots els que vam estar en aquell 24 de maig. Hem d'aplegar-nos conjuntament amb les forces polítiques que van desmotrar la intel·ligència i la generositat que van estar presents en aquell camps". ADA COLAU, Barcelona en Comú "Habéis sido valientes, compañeros de Podemos. Y yo ahora os quiero pedir que sigáis siendo valientes. Hagamos lo que siempre hemos dicho: más allá de las siglas, lo que importa realmente son los procesos de cambio y el protagonismo de la gente."

En espera que aquest dimecres el plenari de Barcelona en Comú aprovi definitivament la llista de confluència amb ICV, EUiA i Podem, la formació ha presentat aquest diumenge les principals cares de consens d’aquesta candidatura en un acte a l’estació del Nord de caire plenament preelectoral. En primera línia, qui en serà el cap de llista, Xavier Domènech, que és comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria a l’Ajuntament de Barcelona. També és un dels impulsors de Procés Constituent. També hi ha intervingut Marta Sibina, la possible número dos, que és directora de la revista ‘Cafè amb llet’. L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha referit directament a ells com a candidats.

Barcelona en Comú es proposa que la candidatura conjunta amb Podem, Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida i Alternativa tingui un caire marcadament ciutadà i no es quedi en una simple suma de sigles. L’objectiu és aconseguir un grup parlamentari propi per defensar el canvi social iniciat el 24 de maig als municipis. A Barcelona, la coalició aspira a repetir a les generals la victòria d’Ada Colau i, per això, apel·len al missatge del canvi, amb fortes crítiques al bipartidisme, a CiU i a Ciutadans.