La UTE formada per Ferrovial i Sacyr va aconseguir el tram de més quantitat econòmica en l’adjudicació de les obres del túnel que l’empresa municipal BIMSA va fer aquest dimarts. “Ens preocupa i haurem de demanar explicacions i emprendre les mesures que considerem”, ha avisat Reguant, que ha denunciat que amb aquesta decisió s’ha incomplert el codi de contractació social.

Des d’ERC, Jordi Coronas ha explicat que no dubten de la solvència tècnica de l’empresa, però ha recordat la seva implicació en casos de corrupció. “No ens agrada que se’ns digui que es rescindeix un contracte perquè hi ha una sospita de corrupció i que després s’adjudiqui a una empresa que ja s’ha demostrat que forma part de trames de corrupció”, ha sentenciat.

L’adjudicació de les obres del túnel de Glòries es va fer aquest dimarts en el Consell d’Administració de BIMSA, en què el govern d’Ada Colau té majoria. La decisió es va prendre per 11 vots a favor i tres abstencions (la dels representants del PDeCAT, ERC i el PP). El representant de la CUP va excusar l’assistència.

En un comunicat, la líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha denunciat que l’alcaldessa hagi adjudicat el túnel de Glòries a empreses esquitxades per l’escàndol del 3 %. Mejías ha recordat que la Comissió de Presidència va aprovar l’any passat una proposta de Cs per evitar contractacions a empreses condemnades per corrupció i que Colau no l’ha complert.