Les compres en línia tenen un impacte, també, en la generació de residus a la ciutat. L’excés d’embalatges en els enviaments està tensionant la recollida d’escombraries i això ha obligat a l’Ajuntament a fer canvis. A l’Eixample, ha calgut doblar la recollida del contenidor del paper: fins ara es feia un cop al dia i s’ha passat a dos. I també ha calgut col·locar més contenidors dels previstos en alguns emplaçaments.

Tot plegat, segons ha explicat Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, en una entrevista al ‘bàsics‘, per fer front a un creixement del 20 % de la generació de residus a la ciutat: “La reactivació del consum està fent generar molts més residus de paper i també d’envasos. Hi ha un sobreembalatge“. Segons ha dit, en els darrers mesos hi ha hagut contenidors desbordats perquè la implementació de la nova contracta de neteja ha coincidit amb l’augment de la brossa que es genera.

Badia: “Ara s’està afinant”

Sobre la nova contracta, el regidor considera que “després d’un procés d’aprenentatge, ara s’està afinant” i ha acceptat que, en alguns casos, es van sobredimenssionar illes de contenidors que ara s’estan replantejant. També ha explicat que hi ha una campanya activa de sancions als comerços que gestionen els residus de forma incorrecte.