Daniel Sirera

(ACN/Redacció) El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha considerat aquest dimarts “decebedor” que l’alcalde, Jaume Collboni, hagi presentat un pressupost per al 2024 “que podrien haver estat elaborats per Ada Colau”. Sirera remarca que els comptes de l’executiu socialista “donen continuïtat” a inversions “tan nefastes per a la ciutat” com les superilles, el tramvia o les obres de la via Laietana i de la ronda de Sant Antoni.

“Aquests pressupostos no són els que necessita Barcelona”, ha afirmat Sirera. “Novament, el govern municipal penalitza els turistes que ens visiten” amb un augment de l’import de la taxa turística, ha afegit. En concret, el popular ha criticat que es proposi apujar aquesta taxa fins a quatre euros per als usuaris d’apartaments turístics i per als creueristes que passen 12 hores o menys a la ciutat.

El primer pressupost de Collboni supera els 3.700 M € i busca l’aval de l’oposició
El govern municipal defensa una proposta “sòlida, solvent i responsable” que conté la despesa per no fer dèficit i preveu més de 770 M € en inversions

Crítiques a la taxa de terrasses

Pel que fa a les ordenances fiscals, Sirera també critica la proposta de l’executiu del PSC, que “penalitza els propietaris amb un recàrrec a l’IBI del 100 % als habitatges desocupats, en cas d’estar tres anys buits, en lloc de promoure mesures que incentiven la incorporació al mercat de lloguer d’aquests immobles”.

El líder dels popular també ha criticat l’eliminació de la bonificació del 75 % a la taxa de terrasses, “abans de consensuar amb el sector una nova tarifació”. Amb aquestes dades, ha indicat Sirera, Barcelona es “consolida” com la ciutat on es paguen els impostos “més elevats d’arreu d’Espanya”.