L’Associació Cívica la Nau haurà d’abandonar, abans d’octubre, els magatzems que té al carrer del Plom, a la Marina. L’illa de naus on és ubicada l’entitat des de fa set anys forma part del sector 3 de la Modificació del Pla General Metropolità de la Marina del Prat Vermell. La zona està pendent d’un desenvolupament urbanístic i els propietaris volen començar a buidar i enderrocar les naus. Segons el districte de Sants-Montjuïc, ja tenen aprovat el Pla de millora urbana, però encara no han presentat el projecte de reparcel·lació.

La Nau va néixer amb l’objectiu d’ajudar col·lectius en risc d’exclusió social. Se centra, bàsicament, en el suport i la redistribució d’excedents de recursos no alimentaris: productes d’higiene personal o de la llar, roba i sabates, entre d’altres. Actualment, l’associació dona cobertura a 40.000 famílies amb pocs recursos a l’any. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre i, per aquest motiu, expliquen que tenen moltes dificultats econòmiques per trobar un nou espai on traslladar-se.

Necessiten 1.600 metres quadrats

En aquest moment, La Nau disposa de 1.600 metres quadrats repartits en dues naus al carrer del Plom i, una altra, cedida per una empresa, als entorns. Emília Català, secretària de l’associació, explica que el districte els va oferir un local d’uns 100 metres quadrats fa un temps, però que “amb aquest espai no podríem fer res i preferim que en faci ús una associació que tingui suficient amb aquests metres”.

La viabilitat de l’entitat, en perill

Des de La Nau afirmen que necessiten un nou espai urgentment, ja que sense espai la viabilitat de l’entitat està en risc: “Si no tenim lloc per poder emmagatzemar i repartir els productes no podrem continuar fent la feina que estem fent”. Per aquest motiu ja han començat a posar-se en contacte amb administracions públiques i semipúbliques. Però fan una crida a qualsevol empresa que els pugui oferir un nou espai o ajudes econòmiques per trobar uns altres magatzems on continuar fent la seva feina.