La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha reclamat a l’alcaldessa, Ada Colau, que desallotgi l’Acampada per la Llibertat que hi ha a la plaça de Sant Jaume des de l’11 de setembre. “La plaça és de tots i s’ha de garantir la neutralitat ideològica dels espais públics”, ha afirmat Mejías, que ha demanat que les Festes de la Mercè, que comencen aquest divendres, “no s’utilitzin com a plataforma de reivindicació política”.

Entre altres activitats, la plaça de Sant Jaume acollirà el Toc d’inici i les dues jornades castelleres. “No volem que Colau converteixi la Mercè en una festa que exclou la meitat dels ciutadans, com Torra ha fet amb l’11-S”, ha sentenciat Mejías. Des del PSC, la portaveu Carmen Andrés ha recordat que quan hi ha festes majors no es donen autoritzacions per ocupar l’espai públic en les places o carrers afectats, i ha instat el govern municipal a fer una valoració dels fets.

En una piulada a Twitter, aquest dissabte, el líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ja va demanar el desallotjament de l’acampada per imcompliment de l’ordenança del civisme.

La Mercè i l’acampada, compatibles?

El portaveu municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, creu que l’ús de la plaça de Sant Jaume per part dels acampats i les Festes de la Mercè pot ser compatible. “Hi ha una feina de mediació que ens agradaria que l’Ajuntament faci amb els acampats”, ha valorat Ciurana, que ha apuntat que la decisió de permetre la festa hauria de sortir també dels mateixos acampats.

Des de la CUP, Eulàlia Reguant ha defensat l’acampada com una eina per “reivindicar el dret a l’autodeterminació” i ha assegurat que pot ser “perfectament compatible” amb la Mercè. “Ells -els acampats- són els primers que tenen clar que es volen mantenir i no dificultar la festa”, ha apuntat Reguant.