(ACN) Ciutadans ha denunciat una agressió a dos militants “per motius ideològics” després de la manifestació del 12-O a Barcelona. La formació taronja ha afirmat que els afectats tornaven de la concentració del Dia de la Hispanitat quan pels voltants de les 15.30 hores se’ls va “increpar, escopir i colpejar” per una parella d’individus a l’estació de metro de Verdaguer. “Els militants portaven un globus amb el cor tribandera del partit —amb l’espanyola, la catalana i l’europea— i els agressors els van insultar, escopir i just abans que es tanquessin les portes del metro van clavar una puntada de peu a la panxa a la noia”, han detallat des de Cs.

Asseguren que l’afectada va haver ser atesa a l’Hospital del Mar per la contusió i víctima d’una crisi d’ansietat. “Els joves han anunciat que presentaran denúncia pels fets”, han assenyalat des de la formació liderada a Catalunya per Lorena Roldán.”És intolerable que en democràcia s’utilitzi la violència per intentar fer callar idees”, ha criticat Roldán, que ha afirmat que el partit taronja “no permetrà que els nacionalistes radicals imposin el seu totalitarisme”. “Aquesta agressió és una mostra més que a la Catalunya de Torra sentir-se català i espanyol té represàlies”, ha sentenciat la portaveu de Cs.

El president de la formació, Albert Rivera, també s’ha solidaritzat amb els militants agredits a través de les xarxes socials i els ha enviat un missatge d’ànim: “No hi ha dret. Espero que es recuperin aviat i que detinguin l’agressor perquè li caigui tot el pes de la llei. No esteu sols, companys”, ha piulat Rivera.