La líder de Cs a l’Ajuntament, Luz Guilarte, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que deixi per als experts les solucions per afrontar l’emergència climàtica. Guilarte ho ha dit després que Colau hagi plantejat en una cimera de grans ciutats que es limitin els vols en trajectes curts. “Abans de solucionar el món, potser hauria de solucionar el que passa a Barcelona”, ha sentenciat la dirigent de Ciutadans.

Guilarte ha dit que “tots estem implicats” en la lluita contra el canvi climàtic, però ha afegit que “Barcelona no necessita una activista sinó una alcaldessa”. La líder municipal de Ciutadans ha dit que Barcelona té altres “emergències” com ara la manca d’habitatge. Per això, ha criticat que l’alcaldessa vulgui “salvar el món quan és incapaç de salvar Barcelona”.

La crítica de Ciutadans se suma a la que ha fet l’Associació Espanyola d’Usuaris, Empresaris i Professionals del Transport, entitat que considera un error la proposta de Colau perquè creu que l‘impacte econòmic podria ser irreversible.

Critica la pujada de taxes i impostos

Luz Guilarte també ha carregat contra la proposta de pressupost municipal per al 2020 i l’augment de taxes i impostos que inclou. “Veiem un afany de recaptar”, ha denunciat la líder de Cs, que veu “incapacitat de gestió”. “Barcelona ja és la ciutat amb els impostos més alts; cal prioritzar i gestionar bé”, ha afirmat Guilarte, que ha demanat “no posar les mans a les butxaques dels barcelonins”.