La Falange i Democracia Nacional també s’han manifestat aquest 12 d’octubre a Barcelona. Segons la Guàrdia Urbana, han estat 250 persones les que han desfilat pels carrers de Montjuïc, des de la plaça d’Espanya, rere una pancarta amb el lema “Adelante por España siempre unionista”. Durant aquesta mobilització, convocada per la Falange i Democracia Nacional, s’ha cremat una estelada amb crits a favor de la unitat nacional.

La mobilització ha coincidit amb una altra manifestació del 12 d’Octubre, la de les entitats espanyolistes, al centre de Barcelona, amb el lema “Per la Hispanitat, Catalunya suma”. Durant la marxa, escortada per diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, també s’ha mostrat simbologia feixista, com banderes franquistes. Algunes de les proclames que s’han pogut escoltar durant el recorregut han estat ‘A por ellos’, ‘El Valle no se toca’, ‘Puigdemont a prisión’ o ‘Esta es nuestra tierra, hay que defenderla’. La marxa ha arribat a la plaça de Sant Jordi, a Montjuïc, on han cremat una estelada, com ja ha passat altres anys.

Les marxes d’aquest 12 d’Octubre s’han produït enmig d’un context d’espera per a la sentència del procés, que es preveu que es doni a conèixer aquest dilluns, 14 d’octubre.