airbnb habitació

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, s’ha mostrat crítica amb el nou decret de turisme de la Generalitat que permet el lloguer turístic d’habitacions. En una piulada, Martín assegura que “ho han fet per la porta del darrere” i considera que aquesta norma afavoreix el negoci de plataformes com Airbnb i l’especulació immobiliària. Finalment la regidora demana una rectificació al govern de Quim Torra.

Regulació de les llars compartides

El Decret de turisme de Catalunya aprovat dimarts regula els allotjaments singulars i les llars compartides. En aquest cas, la normativa estableix que haurà de ser la residència habitual del titular, que només la podrà compartir amb quatre persones com a màxim i per un període de 31 dies o menys. Segons el decret, el titular haurà de viure amb els turistes i els ajuntaments tenen “un termini d’un any per assumir aquest tipus d’allotjament”.

Airbnb, a favor del decret

La plataforma d’allotjaments turístics, Airbnb, ha celebrat la decisió del govern de Quim Torra de regular les llars compartides. En un comunicat, l’empresa afirma que és un pas endavant i diuen que vol col·laborar amb els municipis perquè els propietaris que ofereixin una habitació als turistes ho puguin fer de “manera responsable, complint les lleis i pagant els impostos”.