ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "L'any passat quan es van produïr els increments desproporcionats i abusius del metro i l'autobús, el PSC no va votar en contra i ara demana la seva rebaixa. I no va votar en contra i altres anys havia votat a favor d'aquests increments, perquè governa amb Xavier Trias a l'àrea metropolitana, de la que depèn el metro i l'autobús RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV "No pot ser que la congelació el que faci és consolidar l'abús de poder que va fer l'ATM sobre la ciutadania ara fa un any. Aquest abús de poder s'ha de fer desaparèixer revertint les tarifes del 2014. Nosaltres només esperem que es produeixi la rebaixa".

Ricard Gomà (ICV-EUiA) considera que és una mesura insuficient i aposta per elaborar una llei de finançament del transport públic. El president del grup popular, Alberto Fernández Díaz, s’ha referit al PSC, que aquest cap de setmana ha trencat la negociació dels pressupostos amb el govern municipal per aquesta qüestió. Creu que és incoherent, perquè governa conjuntament amb Xavier Trias a l’Àrea Metropolitana.

Iniciativa també ha presentat aquest dilluns la proposició que portarà a la Comissió de Seguretat i Mobilitat. Demana que es reestableixin les freqüències de línies de bus que, asseguren, han patit un increment en el temps d’espera. Asseguren que en alguns casos, superen els 20 minuts, sobretot durant els caps de setmana. Denuncien a més, que les línies afectades es troben als barris més vulnerables de la ciutat.

De la seva banda, des del PP han demanat al govern municipal que fomenti mesures per garantir la seguretat dels motoristes que circulen a la ciutat, després de l’increment del nombre de víctimes mortals respecte l’any passat. Una de les propostes és que els motoristes puguin circular pel carril bus.