CARMEN ANDRÉS, regidora del PSC "No podem parlar d'smart cities, de ciutats intel·ligents, quan resulta que tenim desnonaments cada dia a Barcelona. És intel·ligent tenir desnonaments en una ciutat que es projecta internacionalment com és Barcelona?"

El ple d’aquest dijous l’ha convocat l’alcalde, Xavier Trias, com a resposta a la petició que li va fer el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà. El líder d’Iniciativa veu en els desnonaments “el mirall de la Barcelona trencada”. “És un fracàs clamorós que expressa o bé una enorme incapacitat política o bé la indiferència de Xavier Trias en relació amb aquest drama quotidià”, ha sentenciat Gomà, que ha lamentat el “fracàs” de l’alcalde en la negociació amb els bancs. El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA creu que les mesures del govern per ampliar el parc d’habitatges de lloguer social són “insuficients”.

En la vigília del ple, la regidora del PSC Carmen Andrés ha denunciat la “falta d’interès polític de l’alcalde per atendre les necessitats d’habitatge”. La regidora considera que els 398 pisos buits de bancs que l’Ajuntament va anunciar que ha detectat és una xifra “insuficient”, com també creu que ho són els ajuts de lloguer i l’acció del govern. “El que demano al govern és que visiti els veïns del sector 1 de Torre Baró i sàpiga què està passant”, ha dit Andrés, que ha alertat de problemes de vandalisme i seguretat en aquest barri. “No podem parlar de ‘smart cities’, de ciutats intel·ligents, quan resulta que tenim desnonaments cada dia a Barcelona”, ha reblat.