La imponent carpa de la pista de gel ja fa dies que ocupa la part central de la plaça de Catalunya. Com a novetat, l'Ajuntament participarà aquest any per primera vegada en el finançament de la instal·lació, fins ara assumit pels comerciants. La comissió de govern va aprovar la setmana passada destinar-hi més de 243.000 euros provinents dels ingressos de la taxa turística. Amb aquests diners, el consistori preveu millorar-ne la il·luminació i l'entorn i aplicar-hi un nou disseny d'imatge. Fonts municipals justifiquen la inversió perquè amb la pista de gel s'aprofitarà per fer promoció de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern de 2026 i, també, de la final mundial del Grand Prix de patinatge artístic que es farà al desembre a Barcelona. Un esdeveniment amb una audiència estimada de 160 milions de persones. Motius que no accepten des d'Iniciativa, que ha mostrat un any més l'oposició a aquesta instal·lació. Amb una pancarta amb el lema 'Barcelona en venda' els ecosocialistes han denunciat que el govern privatitza l'espai públic al servei d'un negoci privat i que, enguany, hi destinarà diners públics. RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Diner públic que hauria de ser per compensar els usos que el turisme fa a la ciutat, per invertir en millores socials al barri de la Barceloneta i que en canvi servirà per finançar una pista de gel al servei d'un gran esdeveniment antiecològic." Ricard Gomà diu estar convençut que aquest serà l'últim any amb pista de gel perquè augura que Xavier Trias no guanyarà les properes eleccions municipals.

Amb els diners que hi destinarà, el consistori preveu incorporar nous elements per dignificar l’espai, com ara un nou sistema d’il·luminació dinàmica que se suma als habituals arbres nadalencs de la plaça de Catalunya. L’Ajuntament també hi instal·larà una carpa amb imatges que volen animar a practicar els esports d’hivern. De fet, es vol aprofitar la pista de gel per promocionar la candidatura de la ciutat pels Jocs Olímpics d’Hivern de 2026, com ja es va fer en l’edició de l’any passat.

Però l’altre motiu amb què el govern municipal argumenta la decisió de destinar diners a la pista de gel és la final del Grand Prix de patinatge artístic que es farà a Barcelona de l’11 al 14 de desembre. L’esdeveniment, que es farà al Centre Internacional de Convencions de Barcelona, preveu atraure unes 32.000 persones i tenir un impacte televisiu a 57 països amb una audiència estimada de 160 milions de persones. Per això, la Bargelona es farà ressò d’aquesta final i també es faran activitats de promoció de patinatge artístic a les escoles.

ICV-EUiA denuncia la inversió de diners públics a la pista de gel

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha participat aquest dimecres en una acció dels Joves d’Esquerra Verda contra la pista de gel. S’ha desplegat una pancarta amb el lema “Barcelona en venda. Raó: Xavier Trias”, amb què han volgut denunciar la “privatització d’un espai públic emblemàtic al servei de beneficis privats”. Gomà també ha criticat que enguany el govern hi destini diners de la taxa turística. “Diner públic que hauria de ser per compensar els usos que el turisme fa a la ciutat, per invertir en millores socials al barri de la Barceloneta i que, en canvi, servirà per finançar una pista de gel al servei d’un gran esdeveniment antiecològic”, ha dit el líder d’Iniciativa en referència als jocs d’hivern.