ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "L'adjudicació de la Marina Port Vell es va fer en època d'un govern anterior. De fet, en època del govern socialista i, per tant, ells saben que no va ser opac. Va ser una adjudicació feta amb total normalitat, amb tots els ets i uts. Després està ratificat pel Govern espanyol del Partit Popular, que, de fet, és qui té l'autoritat sobre el port. És bastant sorprenent tot això, és bastant sorprenent. Jo crec que respon a una lògica del no a tot que impera en certs àmbits ideològics i que després contamina la manera de fer de partits que són bastant més seriosos del que a vegades s'entesten a demostrar." "Sóc molt respectuós amb l'Oficina Antifrau, però jo vull recordar què vol dir blanquejar diners. No és una acusació qualsevol. Qualsevol persona que es posa a la boca que algú ha fet blanqueig de diners ha de recordar que vol dir agafar diners per exemple de la droga o de la prostitució i els dedica a no sé què. A mi fer aquestes acusacions i treure-les així d'aquesta mena als mitjans de comunicació em fa molta angúnia." "Jo estic molt tranquil perquè els procediments han estat procediments fets durant molts anys per serveis jurídics de l'Administració general de l'Estat, per l'Administració de l'Ajuntament de Barcelona, perdó, del Port de Barcelona. L'Ajuntament l'única cosa que fa és tirar endavant el plantejament associat a algunes de totes aquestes qüestions. És una qüestió molt marginal respecte al que és l'adjudicació d'una concessió, perquè estem parlant d'una concessió pública i, per tant, hi ha uns procediments que estan absolutament taxats i suposo que si hi ha alguna cosa que no estigui bé algú dirà que no està bé. L'Oficina Antifrau ha fet una investigació, em sembla perfecte, en aquest país està molt bé investigar el que no pugui anar bé o algú pensa que pot anar bé i ja ens diran a quines conclusions arriben. Però des del punt de vista del que és el procediment estem molt tranquils."

Antoni Vives s’ha referit a les crítiques de l’oposició municipal en referència al procés d’adjudicació de la Marina Port Vell, reforçades per la investigació oberta per l’Oficina Antifrau sobre un suposat blanqueig de diners a mans de les empreses que hi operaran.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha valorat positivament que l’Oficina Antifrau investigui si s’han produït irregularitats, però ha recordat que l’Ajuntament “només tira endavant el plantejament”, i que els procediments han estat “ben fets” per l’Administració de l’Estat i del Port de Barcelona. Vives, a més, ha assegurat que Barcelona és “líder mundial” en el camp de la nàutica i que el Port és “l’actiu més important” de la ciutat.

L’aposta per la ciutat intel·ligent

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà s’ha referit també a la Smart City Expo, el congrés mundial de les ciutats intel·ligents que se celebrarà a Barcelona a partir de dimarts. La trobada reunirà 400 experts per debatre la manera com les noves tecnologies poden millorar la qualitat de vida a les ciutats. Segons Vives, aquest és un camp en què “Barcelona és el referent sense cap mena de dubte”, i ha esmentat l’estrena dels aparcaments intel·ligents a les Corts en les properes setmanes.

Durant l’entrevista, Antoni Vives s’ha referit també a la problemàtica dels desnonaments, sobre la qual es va debatre recentment en un ple extraordinari. Com ja va fer al ple, el tinent d’alcalde ha assegurat que es multarà els bancs que tinguin pisos buits durant més de dos anys, i ha insistit en l’aposta de l’Ajuntament pel lloguer social.