JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "No és una qüestió de diners, és una qüestió de voluntat política. Els diners hi són. Aquest ajuntament és solvent, ha tingut superàvits. Superàvits que s'han posat al servei del senyor Mas i no al servei dels barcelonins." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Ara volen condicionar els pressupostos per aquest tema però, això sí, sempre avisant a Xavier Trias que si no rebaixa les tarifes ells s'emprenyaran però continuaran governant amb Xavier Trias a l'Àrea Metropolitana que és on s'aproven les tarifes. 'Para nota!" Un gran exemple de coherència."

Per Jaume Collboni, Trias ha de deixar de ser “l’alcalde de CiU” per ser “l’alcalde de Barcelona” i ha de liderar la rebaixa de les tarifes a l’àrea metropolitana, una condició que els socialistes posen per facilitar l’aprovació del pressupost de 2015. “Ha de deixar de fer la vida fàcil a Artur Mas i fer-la fàcil als barcelonins amb la rebaixa de tarifes”, ha dit l’alcaldable socialista, que considera que la reducció dels preus del transport públic és qüestió de “voluntat política”. “Els diners hi són; aquest Ajuntament és solvent, ha tingut superàvits, superàvits que s’han posat al servei del senyor Mas i no al servei dels barcelonins”, ha denunciat Collboni. El líder municipal del PSC ha fet un prec a l’alcalde per “no posar les coses difícils” a les converses ja iniciades pel pressupost de 2015. Collboni ha confirmat que els socialistes han designat els regidors Assumpta Escarp, Carmen Andrés i Joan Trullén com a responsables de les negociacions amb el govern municipal.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha acusat els socialistes de “falta de coherència” per posar com a condició la rebaixa de tarifes mentre assegura que al govern de l’Àrea Metropolitana no fan la mateixa petició. “Si l’alcalde no rebaixa les tarifes els socialistes s’emprenyaran però continuaran governant amb ell a l’Àrea Metropolitana, que és on s’aproven les tarifes”, ha denunciat Fernández Díaz, que ha animat els representants del PSC a abandonar el govern metropolità si discrepen amb CiU en aquest assumpte. El dirigent popular ha dit que la rebaixa de tarifes és “una decisió política” i que “tota decisió política és possible”. Collboni ha demanat a Fernández Díaz que com a representant del PP a Barcelona reclami a l’Estat que aporti els diners que ha rebaixat al sistema de transport públic.