Alberto Fernández Díaz considera que les propostes del pla municipal d’immigració “amplien drets i redueixen obligacions” als immigrants. El president dels populars a l’Ajuntament creu que Barcelona ha de ser “una ciutat d’acollida”, però al mateix temps, diu, cal exigir a aquest col·lectiu que respectin “el país, la societat i la ciutat que els acull”.

De la setantena de mesures que recull el document, el Partit Popular discrepa de nou d’aquests punts. Per això, a la Comissió de Qualitat de Vida d’aquest novembre plantejarà una modificació d’aquestes mesures. Segons Fernández Díaz, per exemple, és imprescindible que l’Ajuntament “aprovi una taxa per emetre informes d’arrelament i d’habitabilitat”, que el PP xifra en 45 euros i 133 euros respectivament. Tenint en compte que l’any 2013 l’Ajuntament va emetre un total de 7.000 informes, diu Fernández Díaz, amb aquesta mesura el consistori podria arribar a ingressar fins a 650.000 euros.

El PP també està a favor, quan calgui, de traslladar dades d’immigrants a la policia perquè pugui treballar “amb totes les eines” contra la immigració il·legal, i també demanen que els informes d’arrelament puguin ser negatius quan “els immigrants no respectin les ordenances municipals”. Per últim, reclamen “més control en les expedicions de les targetes sanitàries”.