ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "Em sembla que és flagrant la necessitat de restituir d'alguna manera la plaça Sanllehy, no estem parlant d'una afectació d'unes obres: a la plaça Sanllehy l'impacte és total i absolut. No hi ha plaça! Hi ha un mur de formigó i un pou darrera d'aquest mur de formigó."

En una compareixença a la Comissió d’Habitat Urbà sobre l’L9, el tercer tinent d’alcalde, Antoni Vives, ha considerat que hi ha “una necessitat flagrant” de restituir parcialment la plaça. Vives ha dit que l’impacte del pou central “és total i absolut” i que en realitat la plaça de Sanllehy es redueix actualment a un mur de formigó i un pou central.

L’anunci arriba dies després que el Departament de Territori i Sostenibilitat anunciés que no es plantejava cobrir el pou central per l’elevat cost que això suposaria, uns 1,7 milions d’euros. Les queixes dels veïns de la plaça han anat guanyant intensitat en els darrers mesos. A primers de març van denunciar la situació que patien i des d’aleshores es manifesten cada dissabte per exigir la urbanització parcial de la plaça.

Altres actuacions a Lesseps i el Guinardó

La paralització del tram central de les obres a l’L9 ha fet que Generalitat i Ajuntament es plantegin una solució provisional per a altres espais de la ciutat. Un dels casos seria el de la plaça de Lesseps, on els comerciants de la zona van denunciar que les obres aturades mantenien la fractura entre la part nord i sud de la plaça. Un altre espai que es plantegen adequar és l’afectat per les obres de l’L9 al Guinardó. Vives ha dit que les obres pròximes a l’estació de Sarrià, al carrer de Pau Alcover, s’acabaran el proper mes de maig.