XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Sí, molt satisfet i a més agraït. Jo el que crec que és incomprensible és no ajudar a tirar endavant les inversions, com que els que ens han ajudat a tirar endavant aquestes inversions són el Partit Popular, jo els dono públicament les gràcies. Crec que és important, que tenim la possibilitat d'emprar 300 milions d'euros a la nostra ciutat, i hauria estat un disbarat no poder-ho fer, per tant jo els ho agraeixo sincerament."

Xavier Trias ha afirmat que tot i la complicada situació econòmica que viu la ciutat, durant la diada és important sortir al carrer perquè més enllà dels problemes la d’avui és una jornada festiva i cívica. L’alcalde s’ha referit a la limitació en la venda de roses i llibres a la Rambla, on des d’aquest any només hi pot haver les parades autoritzades i identificades amb faldons facilitats pel districte de Ciutat Vella. Trias ha justificat la mesura explicant que cal “facilitar que aquesta sigui una festa compartida per molta gent, però que no es converteixi en una festa incòmoda” i ha valorat la mesura com un “èxit”.

L’alcalde de Barcelona ha destacat que aquesta és una festa patriòtica en què “el sentiment nacional és molt fort”, fet que es nota especialment en el context sociopolític actual, amb una consulta per la independència de Catalunya a l’horitzó. Xavier Trias ha recordat que aquesta no només és una festa partriòtica, sinó de sentiments, cultura i estimació. En aquest sentit, ha recordat que calen activitats solidàries com la campanya “Roses contra l’oblit”, dels Amics de la Gent Gran, que durant tota la jornada vendran també roses per recaptar diners.