Asens ha explicat aquest divendres que l’Ajuntament vol impulsar que el Parlament Europeu creï aquesta comissió de drets civils per donar veu a “les víctimes de l’1-O”. En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha assegurat que s’ha reunit amb diversos representants europeus perquè això sigui possible. Jaume Asens ha confirmat que ha visitat el president Carles Puigdemont a Brussel·les ja que, ha dit, “no ho podíem deixar de fer”. Ha explicat que Puigdemont està “bé, d’ànims i amb molta determinació”, però ha assegurat que “és molt conscient que és una situació delicada”.

El tinent d’alcalde també ha fet palès que la defensa de Puigdemont està treballant per centrar-la en les “connotacions polítiques evidents” que hi ha en el cas. Els dos representants s’han reunit aquest dijous, una trobada que ja va fer palesa Jaume Asens a través d’un tuit. 

Polèmica pel viatge institucional a Brussel·les

El quart tinent d’alcalde ha explicat que el viatge a la capital de Bèlgica és un “viatge institucional” i, per tant, el paga l’Ajuntament. Ho ha aclarit després que la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, hagi expressat el seu malestar amb aquesta visita a través d’un tuit.

També hi ha hagut crítiques des del PP, que en la Comissió de Presidència de la setmana que ve demaran explicacions al govern municipal sobre el viatge de Jaume Asens a Brussel·les. “Colau és la defensora de l’expresident Puigdemont”, ha sentenciat Alberto Fernández Díaz en un comunicat, en què ha afegit que el viatge d’Asens contribueix a “l’estratègia de l’independentisme”.