El quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha estat aquest dijous de viatge a Brussel·les, on ha comparegut davant del Parlament Europeu per presentar un informe sobre l’1 d’octubre i denunciar l’actuació policial de l’Estat el dia del referèndum. Quan ha acabat l’activitat a la cambra, Asens s’ha reunit amb Carles Puigdemont per expressar-li el suport del govern de Barcelona cap a qui considera el “govern legítim” de la Generalitat.

Asens s’ha trobat amb el president català exiliat, ha dit, per interessar-se per la situació de Puigdemont i la resta del govern. I ha conclòs: “Des de Barcelona donem suport al govern legítim de la Generalitat”. Ha acompanyat el tuit amb una fotografia de tots dos, en un lloc indeterminat.

El representant del govern d’Ada Colau ha explicat la seva activitat a Brussel·les amb una cadena de cinc tuits que ha publicat al migdia. Asens ha explicat que, primer, ha presentat un informe al Parlament Europeu sobre la resposta policial a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i per internacionalitzar la denúncia del que considera una “escalada repressiva de l’Estat”.

Jaume Asens s’ha reunit amb el vicepresident de la cambra, Dimitrios Papadimoulis; també amb diverses eurodiputades de diferents països per parlar de la tasca de suport que s’ha ofert a les persones ferides en la jornada de votació, i, finalment, amb organitzacions de drets humans com Human Rights Watch.