Els resultats definitius no se sabran fins aquest dilluns, però la dada de participació és definitiva: 3.901 votants. Una xifra que queda lluny dels 52.000 militants que té oficialment Podem, i que posa en qüestió l’estratègia de Dante Fachin, que reclamava una participació massiva.

Malgrat tot, segons ha explicat una font de Podem a Europa Press, el partit s’acollirà a l’article del document organitzatiu de Vistalegre IIMandar Obedeciendo“, que no diu que es requereixi d’una participació mínima per donar com a vàlida una decisió. El text recull que l’Assemblea Ciutadana és al màxim òrgan de decisió encara que especifica que per variar la forma jurídica o la naturalesa orgànica del partit es necessita l’aval de dos tercers de les persones inscrites a la formació i de dos terços del cercle actius. La mateixa font ha aclarit que Podem complirà amb el mandat escollit pels 3.901 inscrits que han votat.

La pregunta

“Creus que aquestes condicions són imprescindibles per a la participació de Podem en l’assemblea fundacional del nou partit amb ICV, Barcelona en Comú i EUiA?”

Un “sí” majoritari a la pregunta avalaria l’estratègia de la direcció del partit, que no vol sumar-se a la confluència si no es compleixen les seves exigències.  Els morats volen llistes obertes amb un sistema proporcional per triar els òrgans de direcció, que els seus militants puguin votar-hi sense necessitat de inscriure’s prèviament a Un País en Comú i la redacció del nou codi ètic del partit.

Podem farà públics els resultats aquest dilluns a les 12 hores en una roda de premsa, però alguns mitjans ja avancen que hauria guanyat el “sí”.