La manifestació ha sortit a les 12 hores de la plaça d’Urquinaona i ha baixat per la Via Laietana, que s’ha omplert de banderes catalanes i espanyoles i de crits de “Catalunya és Espanya” i “aturem el cop”. Segons la Guàrdia Urbana, hi han participat 6.500 persones, mentre que l’organització xifra l’assistència en 15.000 persones.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, que ha participat en la convocatòria ha advertit al PDeCat, que aquest cap de setmana ha anunciat l’inici de la campanya pel “sí” al referèndum, que “la seva sortida no té arribada”.

Noves eleccions

Des de Ciutadans, el portaveu al Parlament, Carlos Carrizosa, ha dit dit que el que ha de fer el govern de la Generalitat és convocar eleccions per “donar la possibilitat a Catalunya un govern constitucionalista que aposti per la unió de tots”. Carrizosa també ha dit que uns nous comicis són l’única sortida possible “al bucle del referèndum”.

En la mateixa línia, el president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà, han demanat a l’executiu català que “no perdin més el temps i que treballin per una Catalunya pròspera en una Espanya gran”. “Estem aquí per a dir prou”, ha sentenciat en el seu discurs a la plaça de Sant Jaume.

També han fet parlaments el periodista Albert Castillón i Dolores Agenjo, la directora de l’institut que es va negar a obrir per la consulta del 9-N, que ha estat rebuda amb aplaudiments.

Des de Societat Civil Catalana asseguren  que els impulsors del secessionisme estan plantejant “un escenari de conflicte” i que “el procés no pot ser pacífic perquè trenca la pau social”. Per això, demanen als partits independentistes que frenin i agafin el camí del diàleg institucional.

L’entitat unionista també ha alertat que els independentistes “pretenen que les administracions i institucions que controlen s’apartin de la legalitat”, per convertir-les en “instruments il·legítims” del procés.