La nova formació dels comuns ha començat a escalfar motors en un acte que ha tingut lloc a les Cotxeres de Sants. Ada Colau hi ha participat i ha defensat que el projecte ha de ser transversal i a llarg termini: “Les confluències les fan les persones, no els partits i que En Comú és molt més que una simple candidatura electoral”. A més, ha remarcat que no renunciaran als seus orígens, però que cal fer un projecte que uneixi esforços i que lluiti contra la corrupció i les desigualtats socials.

La confluència vol sumar esforços entre els comuns, iniciativa, Esquerra unida i Podem, però el secretari general a Catalunya de Podem, Albano Dante Fachín, s’ha mostrat molt crític amb la proposta.  De fet, l’acte de les Cotxeres de Sants ha coincidit amb l’últim dia de votacions de Podem Catalunya per decidir si se sumen al projecte o se’n mantenen al marge.

A més, l’acte ha estat protagonitzat per dones i hi han participat  Lucía Martín i Mar Garcia, diputades del Congrés, Laura Pérez, regidora de Sants-Montjuïc i la senadora Maria Freixanet. En els parlaments, han defensat el paper de les dones a les institucions i han criticat conductes masclistes que es produeixen al Congrés i al Senat.