La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha anunciat que la formació iniciarà la campanya a favor d’un “sí rotund” en el referèndum sobre la independència de Catalunya el dissabte vinent, 25 de març. La campanya s’organitzarà en dos nivells: un de “macro”, que consistirà en grans intervencions i celebracions; i un de “micro”, més a peu de carrer i centrat en el porta a porta.

L’esdeveniment que el Partit Democràta Europeu Català prepara per al 25 de març tindrà un doble objectiu: iniciar la campanya a favor de la independència en el referèndum, però també donar suport a Artur Mas i els exconsellers Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs.

“Comencem la campanya per al referèndum, per a aquest sí rotund al millor país que estem en disposició de construir”, ha destacat Pascal en el seu discurs de cloenda del  Consell Nacional del partit.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’expresident del govern, Artur Mas, han reivindicat avui el tarannà pacífic i democràtic de la “via catalana”, per assolir la independència davant d’altres vies violentes que es demostren “fracassades” amb el desarmament d’ETA.