FRANCESC HOMS, candidat de CDC "El model suec, el que prioritza no és la titularitat de qui presta el servei, sinó que sigui eficient aquest servei per a la ciutadania sota un principi que és la tutela pública. Aquest és el nostre model." XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Si guanya Podemos, tots aquests models se'n van a fer punyetes."

En l’acte, que s’ha celebrat aquest dilluns al Col·legi de Metges de Barcelona, el candidat Francesc Homs ha acusat Podem de defensar un model “postsoviètic i antic”. Homs ha explicat que Convergència Democràtica defensa el model suec, ja que “el que prioritza no és la titularitat de qui presta el servei, sinó que sigui eficient per a la ciutadania sota un principi que és la tutela pública”. En aquest sentit, Homs ha afegit que CDC aposta per un model sanitari que “prioritzi el ciutadà i que la iniciativa sigui pública, social o privada. Allò fonamental no és qui presta el servei, sinó com es fa” ha sentenciat el candidat.

Aquesta és la primera vegada que el president del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament, Xavier Trias, participa activament en un acte de campanya de CDC per a les eleccions del 26 de juny. La darrera vegada que se’l va veure va ser en el primer míting de CDC a Barcelona, al recinte modernista de Sant Pau. Xavier Trias va seure a primera fila del míting i, en declaracions a BTV, va acusar Units Podem de només governar “per a uns quants”.