A pocs dies pel 26-J, els partits s'aboquen a captar votants. Amb les enquestes en contra, el PSC va apel•lar al vot dels indecisos, mentre que En Comú Podem, per qui auguren una segona posició a Espanya, va apuntar a la possibilitat de sumar més diputats a Girona. MERITXELL BATET, candidata del PSC "Ens queda una setmana de campanya electoral, una setmana per sortir al carrer, per parlar amb els nostres veïns, amb els nostres familiars, amb els nostres amics, amb tothom per dir-los que no dubtin, que cal anar a votar" XAVIER DOMÈNECH, candidat d'En Comú Podem "Cada vot, absolutament cada vot és decisiu. Podem treure el segon diputat a Tarragona i avui m'han dit que efectivament, i us ho vul agrair, podem treure el segon diputat a Girona". Els populars, en canvi, van fer una crida a aglutinar el vot moderat per fer front a Units Podem, el que consideren el seu principal adversari. JORGE FERNÁNDEZ DÍAZ, candidat del PPC "Unámonos los moderos para dar la respuesta moderada que España requiere en estos momentos, porque lo peor que nos podría pasar sería que tubiéramos un gobierno de extremistas y populistas que nos llevarían a una dación a la griega que desde luego sería un desastre devastador para la economía y las políticas sociales en España". Pels convergents, en canvi, el que seria un desastre és que el procés perdi força després del 26-J. És per això que van advertir als electors que ells són la garantia per aconseguir un estat propi. MAS, president de CDC "Algun extrem a Catalunya, alguna força molt, molt, molt d'extrem pot fallar. Però si falla convergència no hi haurà independència." Des de Lleida, Esquerra va demanar que el proper diumenge s'omplin les urnes de vots independentistes. Els republicans van negar que el procés avanci lentament. JOAN TARDÀ, número dos de la llista d'ERC "Tenim un govern que té com a nord aconseguir en 18 mesos la desconnexió d'Espanya i resulta que diem que això va a poc a poc. Però que ens hem tornat bojos?" Ciutadans reconeix que hi ha una part de la societat que ha "desconnectat emocionalment" d'Espanya i va criticar l'immobilisme del PP. INÉS ARRIMADAS "Nosotros a diferencia del Partido Popular sabemos que aquí en los últimos años han pasado muchas cosas y que no podemos ignorar como hace el señor Mariano Rajoy que aquí hoy en día mucha gente, no mayoría però mucha gente, ha desconectado del proyecto común español." A l'acte de Ciutadans hi va irrompre la PAH amb pancartes i va fer una reivindicació silencionsa.

El vot indecís, moderat i útil

Els partits són conscients que aquesta última setmana de campanya pot ser decisiva per convèncer l’electorat indencís. Qui n’ha fet esment ha estat el PSC amb Meritxell Batet a Terrassa. Ha defensat Pedro Sánchez com l’única alternativa real a Mariano Rajoy perquè, ha dit, no creu que Pablo Iglesias pugui donar resposta a la situació econòmica o negociar amb la Unió Europea per al dèficit.

Aquest diumenge Mariano Rajoy va demanar des de Lleida el vot moderat i en la mateixa línia s’ha manifestat aquest dilluns el candidat Jorge Fernández Díaz. Ha dit que els radicals i els extremistes ja s’han unit i això els està beneficiant en les enquestes.

En Comú Podem ha apel·lat, també, al vot útil, que argumenten que ha de servir per fer fora el PP. Ho han demanat a les comarques de Girona, on els comuns esperen aconseguir el segon diputat.

ERC i CDC lluiten per l’electorat independentista

Convergència s’ha reivindicat, des de Sabadell, com la garantia per aconseguir un estat propi. Pels convergents, el que seria un desastre és que el procés perdés força després del 26-J. En la mateixa línia, ERC vol que aquest diumenge les urnes s’omplin de vots independentistes i ha negat que el procés avanci lentament.

La PAH protesta en un acte de C’s

La presidenta de Ciutadans al Parlament ha participat en la campanya a Terrassa. En el discurs, Inés Arrimadas ha admès que hi ha una part de la societat que ha “desconnectat emocionalment” d’Espanya. En l’acte un grup de la PAH ha fet una protesta amb pancartes. Arrimadas els ha explicat que la seva formació va ser la primera a portar la dació en pagament a la cambra catalana.