El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que destitueix el vicepresident i conseller Jordi Puigneró per la “pèrdua de confiança important” generada les últimes hores, després de la proposta de la qüestió de confiança traslladada per part de Junts aquest dimarts al Parlament de Catalunya. Ho ha dit des de la Galeria Gòtica de Palau, en una compareixença després d’una llarga reunió amb els consellers i la cúpula de Junts.

“És un pas que em dol”

“És un pas que em dol, però que és necessari per enfortir el govern de Catalunya“, ha dit Aragonès, qui ha lamentat que Puigneró no l’informés de les “intencions” de demanar que se sotmetés a un qüestió de confiança, mesura que, diu, hauria suposat la fi del govern en un moment “difícil” social i econòmicament. “Seria irresponsable“, ha opinat. Tot i això, ha deixat clar: “Desitjo que Junts continuï formant part del govern”.

Ara ha deixat la pilota a la teulada de Junts, i demana al partit de Laura Borràs i Jordi Turull que trobin una altra persona per substituir la figura de Puigneró.

“Cal traslladar seguretat a la ciutadania”

Aragonès ha dit que, “en un moment difícil com l’actual”, és important “traslladar seguretat” a la ciutadania. “És evident que les desconfiances no ajuden a complir aquest objectiu”, ha destacat. Assegura que el “soroll” de les darreres setmanes ha acabat introduint-se dins del govern: “Això ens allunya de la ciutadania en un moment en què ens necessita a prop”, ha insistit.

Això sí, ha dit que manté la confiança amb tota la resta de membres del govern, inclosos els consellers de Junts. A partir d’ara, ha puntualitzat, “la confiança s’ha de restablir”.