JORDI JANÉ, conseller d'Interior "Demano que parin. Demano a aquestes persones que causen aldarulls violents, que causen violència, intranquil·litat, incivisme, que parin ja. Lliure manifestació i expressió? Sempre. Aldarulls violents? Mai." ALBERT BATLLE, director general dels Mossos d'Esquadra "I tenim no tan sols la legitimitat sinó també l'obligació d'impedir que es produeixin fets com els que s'han produït que, repeteixo, són única i exclusiva responsabilitat dels que els protagonitzen."

Colau ha traslladat al conseller la seva preocupació per l’actuació policial durant els aldarulls, tot i que manté la confiança en el cos. Jané ha explicat que no vol que es produeixi una picabaralla entre formacions polítiques per temes de seguretat.

El conseller ha interpel·lat els manifestants violents perquè abandonin les activitats incíviques “per respecte” als veïns, els manifestants pacífics i el “conjunt dels ciutadans de Catalunya que volen una societat pacífica”. Jordi Jané també ha expressat que la imatge que s’està donant de la ciutat “no és la que volem” i ha estat taxatiu amb els responsables dels aldarulls: “complicitat zero“.

La policia atribueix els aldarulls a uns 50 encaputxats

El director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, ha explicat aquest dijous que els responsables dels incidents violents són un grup d’unes cinquanta persones que anaven “encaputxats, amb cascos, ulleres per garantir la seva impunitat i amb escuts”. Per a Batlle, la gent que va així a una manifestació “no va a un exercici pacífic d’un dret sinó a fer una coacció ciutadana i violenta”, i per això ha demanat a totes les persones que es manifesten de forma pacífica i legítima que “aïllin” aquest col·lectiu.

Pel que fa a l’agressió que ha denunciat un periodista de ‘la Directa’ o al fet que alguns veïns  expliquessin que s’havien trobat projectils de foam als balcons, el màxim responsable dels Mossos ha dit que “s’han d’analitzar totes les circumstàncies” i veure si s’ha produït alguna “disfunció” o “fet aïllat”. Batlle reconeix que en una actuació policial de 15 hores com la de dilluns “pot haver en algun moment algun tipus de disfunció que s’ha de corregir”, però ha demanat que “no es confonguin elements aïllats amb una actuació general correcta“.