El director general dels Mossos, Albert Batlle, s'ha pronunciat aquesta tarda per primer cop sobre els incidents a Gràcia després del desallotjament del Banc Expropiat. I ho ha fet en una compareixença, a petició pròpia, a la Comissió d'Interior, en què ha assegurat que la policia ha actuat amb total pulcritud en la gestió dels alderulls i ha advertit que se seguirà treballant per protegir el dret a manifestar-se sense violència. ALBERT BATLLE, director general dels Mossos d'Esquadra "Plena determinació d'interior, mossos fets com els d'avui. Llibertat de mani s'ha lluitat massa com perquè pugui ser malmés per aquest tipus de manis, que han provocat rebuig entre la ciutadania." Tant Junts pel Sí, com Ciutadans, el PSC i el PP han donat suport a l'actuació dels Mossos, mentre que Catalunya Sí que es Pot ha mostrat reticències. Mireia Vehí, de la CUP, i el director dels Mossos han protagonitzat un dels moments més tensos de la sessió. La diputada cupaire ha titllat l'actuació policial de descontrolada, mentre que Batlle ha acusat la CUP d'emparar els violents. MIREIA VEHÍ, diputada de la CUP "Birgada mòbil ha actuat descontrolada. Ahir vam demanar la seva dimissió i ho reiterem." ALBERT BATLLE, director general dels Mossos d'Esquadra "L'únic violent brutal i descontrolat és l'actuació de la gent que vostè empara." La data triada per efectuar el desallotjament ha despertat suspicàcies entre el PSC i Catalunya Sí que es Pot, que han vinculat l'ordre a la voluntat d'incidir en la política municipal de la ciutat. Unes insinuacions que Batlle ha rebutjat. ASSUMPTA ESCARP, diputada del PSC "Data adient? No vull pensar que coincidís en el moment de firma d'acord entre forces. Sap el director que només és un dubte." ALBERT BATLLE, director general dels Mossos d'Esquadra "Decisió amb criteris professionals. Ni sem'havia ocorregut. En absolut dia en concret." Batlle ha afegit que es va triar un dilluns per la poca activitat que hi ha al Mercat de l'Abaceria Central.

El Grup Parlamentari de Catalunya Sí que es Pot ha demanat la compareixença del director general de la Policia, Albert Batlle, en la comissió d’Interior del Parlament. En la mateixa línia del suport als Mossos d’Esquadra que ha mostrat el conseller d’Interior, Jordi Jané, Albert Batlle ha defensat la tasca que han desenvolupat els agents a la Vila de Gràcia durant el desallotjament del Banc Expropiat, primer, i durant els aldarulls que es van produir la nit de dilluns i la de dimarts. Alhora, ha carregat contra els actes vandàlics i s’ha reafirmat en “no permetre en cap cas fets com els que s’han produït”. El director general de la Policia ha afegit que els aldarulls van en contra “de la convivència” i de “viure sense por als barris”.

La diputada de la CUP Mireia Vehí i el director dels Mossos s’han enfrontat en la sessió. La diputada cupaire ha titllat l’actuació policial de “descontrolada” i “brutal” i ha demanat de nou de dimissió de Batlle. Aquest, per la seva banda, ha acusat la CUP d’emparar els violents.

Polèmica per la data del desallotjament

La data triada per fer efectiu el desallotjament, aquest dilluns, ha aixecat suspicàcies entre els grups del PSC i Catalunya Sí que es Pot, que han portat el debat cap a l’àmbit municipal. La socialista Assumpta Escarp ha posat en relleu que l’operació ha coincidit amb la formalització del pacte de govern entre el Grup Municipal del PSC i Barcelona en Comú. Des de Catalunya Sí que es Pot, en canvi, han subratllat una altra data: el primer aniversari de la victòria d’Ada Colau a les eleccions municipals.

Albert Batlle ha defensat que la decisió es va prendre per criteris estrictament professionals i n’ha citat dos. D’una banda, diu, es va fer en dilluns perquè és el dia que el Mercat de l’Abaceria Central, situat davant del Banc Expropiat, està tancat. D’altra banda, ha explicat que l’operació es va iniciar pels volts de les 9.30 h perquè no coincidís amb l’hora d’entrada a les escoles.

Batlle: “Defensarem que aquest edifici no sigui ocupat”

A la sortida de la compareixença, Albert Batlle ha reiterat que el Banc Expropiat no pot ser reocupat, ja que dilluns va quedar entregat a la propietat després del desallotjament.