Als voltants del Banc Expropiat s'han tornat a retirar aquesta tarda tots els contenidors. Una prevenció que ja es va prendre ahir i que avui també ha inclòs les jardineres que hi ha al costat del Mercat de l'Abaceria. Entre molts veïns, la situació que s'ha produït arran del desallotjament està generant sobretot cansament. Entre els comerciants, molts han treballat amb normalitat, tot i que asseguren que aquests dies han fet menys caixa. ROSA GONZÁLEZ, dependenta de Nuanju "Nosaltres hem obert el dia sencer, l'horari normal, i aquí només perquè el carrer que estava tallat és el que més ens ha afectat, econòmicament ha afectat." Altres botigues, molt properes al Banc Expropiat, s'han vist afectades sobretot per l'horari de les manifestacions. "Normalment tanco a les 22 h, aquests dies a les 20 h, 20.30 h" Una de les queixes més reiterades, sobretot per famílies amb nens i gent gran, és el soroll de l'helicòpter de la policia. "Això va començar a les 21.30 h o així i els aldarulls i tot i l'helicòpter fins les 23.30 h, 12, passant per sobre i, és clar, molestava feia molt soroll." La sensació que els incidents podrien repetir-se més nits la donen també desperfectes com aquests. Es van fer fa dos dies, en els primers aldarulls, però aquesta entitat bancària ha renunciat de moment a reparar-los. Mentre els Mossos custodiaven un dia més l'epicentre del conflicte, els veïns confien que s'hi trobi aviat una solució que retorni la normalitat al barri.

La Vila de Gràcia s’ha tornat a preparar aquest dimecres al vespre per a una nova protesta en contra del desallotjament del Banc Expropiat. Els equips de neteja han retirat contenidors dels carrers, com ja es va fer aquest dimarts, i també les jardineres que hi ha al costat del Mercat de l’Abaceria Central.

És un símptoma de la situació excepcional que viu el barri aquesta setmana i que comença a cansar els veïns i comerciants. Després de dues nits d’incidents, els graciencs afirmen que no es poden repetir cada nit i molts es queixen de les molèsties i el soroll que genera l’helicòpter que sobrevola el barri durant l’operatiu policial.

Els comerciants asseguren que aquests dies estan fent menys caixa. Els establiments més pròxims al Banc Expropiat expliquen que ja dilluns, durant el desallotjament, no van poder obrir. Molts han optat per tancar abans de l’habitual, cap a les 20 h.

Aquesta serà la tercera nit de protestes contra el desallotjament del Banc Expropiat. A les 21 h hi ha convocada una concentració a la plaça de la Revolució amb la crida “Rodegem el Banc”.