Des de les 20 h, unes 500 persones s’han concentrat a la plaça del Diamant en una nova mobilització contra el desallotjament del Banc Expropiat, que va tenir lloc aquest dilluns. Pels volts de les 21 h, la concentració s’ha convertit en manifestació i els assistents han començat a marxar pel carrer del Torrent de l’Olla. Sota el lema “el Banc Expropiat no es toca”, la marxa ha acabat davant del local, on un grup de manifestants ha aconseguit obrir una de les planxes metàl·liques amb què es va tapiar l’antiga seu bancària.

Immediatament després, han arribat els antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Amb les càrregues policials, la mobilització s’ha dispersat pels carrers del barri. Els agents han envoltat la porta de l’antiga seu bancària per evitar que hi entrés ningú.

Com a resposta a l’operatiu policial, veïns de Gràcia han fet sonar cassoles de manera improvisada.

Segons el balanç dels Mossos, la nit ha acabat amb un contenidor cremat, 12 de bolcats (després, l’Ajuntament ha ampliat la xifra a 35), pintades en algunes façanes i danys a la porta tapiada del Banc Expropiat. A més, sis agents han patit contusions, segons el SEM, cinc dels quals tenen ferides lleus. El sisè ha requerit trasllat hospitalari i el seu estat és “menys greu”. No s’han fet detencions. Els Mossos destaquen que els incidents han estat “menors” respecte a la nit de dilluns.

Aquesta és la segona nit consecutiva d’incidents a la Vila de Gràcia. Dilluns a la nit ja es van produir aldarulls després d’una manifestació en contra del desallotjament que havia estat pacífica.

La mobilització s’estén pels barris

En paral·lel, s’ha convocat una manifestació a Sants. La marxa ha arrencat a la plaça de Sants i, inicialment, ha congregat un centenar de persones. Quan marxaven per Hostafrancs se’ls han sumat una cinquantena de persones provinents de les columnes que han sortit de la seu de la Universitat de Barcelona al Raval i de la Carboneria de Sant Antoni.

Un grup més reduït de persones s’ha concentrat a la plaça del Consell de la Vila de Sarrià i han llegit un manifest de suport.