Diversos periodistes han denunciat que van rebre cops dels Mossos d’Esquadra en la tercera nit d’aldarulls a la Vila de Gràcia després del desallotjament del Banc Expropiat. Albert Martínez, de La Directa, ha explicat que un mosso el va colpejar a la plaça de la Revolució i ha acabat amb un dit trencat i una contusió a la cama. El regidor Jaume Asens se’n va fer ressò ahir mateix per expressar la solidaritat amb “la seva tasca valenta d’informar” i per demanar públicament explicacions per l’actuació dels Mossos d’Esquadra. El tuit va generar tota mena de respostes a la xarxa social, des d’insults fins a mostres de suport; també moltes per acusar el govern municipal d’haver provocat el conflicte a Gràcia o de no haver estat capaç de resoldre-ho. El missatge d’Asens arriba només dos dies després que l’Ajuntament hagués d’explicar la trucada del tinent d’alcalde al bufet d’advocats que defensa l’agent de la Guàrdia Urbana que va ser colpejat per un manter al Port Vell dimecres passat.

Asens no va ser, però, l’únic membre de la corporació municipal que anit va expressar a Twitter les seves sensacions sobre el que estava passant a Gràcia. Josep Garganté, regidor de la CUP, simplement va repiular els missatges d’Albert Martínez per denunciar l’agressió dels Mossos. I el president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, es va mostrar “molt trist” i va trobar a faltar “la ciutat raonable”, amb més mesura de l’acció policial i la mediació de l’alcaldessa.

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, va repiular un vídeo de les destrosses a la plaça del Diamant i una imatge d’un periodista informant a 8TV amb casc. Segons la líder de Ciutadans, el fet d’haver-hi de treballar amb casc demostra que a Gràcia la llibertat de premsa està amenaçada.