El so de les sirenes policials es va imposar per tercera nit consecutiva als carrers de Gràcia. Després d’una nova manifestació contra el desallotjament del Banc Expropiat, que va dissoldre’s sense incidents a la plaça de la Revolució, diversos grups de persones van aixecar barricades, cremar contenidors i destrossar nombrosos locals comercials i entitats bancàries. El balanç de la nit és d’una persona detinguda i 11 ferits, sis dels quals, agents, segons fonts dels Mossos. L’estratègia policial per afrontar els possibles aldarulls que poguessin desencadenar-se va consistir a blindar tota la zona del voltant del local desallotjat per evitar-ne l’accés. La intenció dels manifestants era fer una cadena humana al voltant del Banc Expropiat però en arribar i veure el cordó la manifestació es va donar per acabada, sense que es registressin incidents.

Va ser poc després, pels volts ja de la mitjanit, quan diversos grups d’encaputxats es van repartir per diferents punts del barri i van organitzar parapets improvisats. Els autors dels incidents van tornar a actuar contra els contenidors i van destrossar de nou mobiliari públic i privat, aquest cop a la plaça del Diamant i a Gran de Gràcia.

Els Mossos d’Esquadra van avisar per megafonia de possibles càrregues a les persones que tenien davant, algunes de les quals es van armar amb pedres i pals. La policia va carregar contra els manifestants i va utilitzar projectils de “foam”. Segons diversos mitjans, alguns periodistes van patir ferides lleus per cop de porra.

 

L’Ajuntament ha xifrat en 3.500 euros els danys materials pels fets d’ahir a la nit i d’aquesta matinada a Gràcia i informa també d’incidents a Nou Barris. Segons un comunicat del consistori, en diversos carrers d’aquest districte es van cremar 10 contenidors: cinc al carrer d’Alloza (Porta), dos al carrer de Petrarca (Vilapicina) i tres al carrer de Vinyar amb Joaquim Valls (la Prosperitat). Un dels focs, el d’Alloza, va afectar a més el frontal d’un vehicle aparcat i va provocar el trencament de vidres d’una porteria i un comerç. El valor de reposició d’aquestes destrosses és d’uns 10.000 euros. A l’Eixample, al número 31 carrer de València (la Nova Esquerra de l’Eixample), es va calcinar un altre contenidor però es desconeix si té relació amb les manifestacions.

Amb tot, va ser a la Vila de Gràcia on el balanç de destrosses és més significatiu. A pesar que de manera preventiva s’havien retirat 60 contenidors (el mateix s’havia fet la nit de dimarts), la mateixa quantitat, 60, van aparèixer bolcats. D’aquests, sis estan malmesos i cal sumar-los als dos que, segons l’Ajuntament, es van cremar. Una marquesina del bus i tres cabines de telèfons també van ser objectiu dels incívics. Aquest era el rastre deixat en alguns comerços del barri: